Albire dentară profesională

 

Albirea dinților este una dintre cele mai comune proceduri de redobândire a esteticii zâmbetului. În majoritatea cazurilor în care dinții sunt sănătoși, albirea dentară profesională poate lumina și deschide culoare existentă a dinților cu mai multe nuanțe.

În cazul rezultatelor cel mai spectaculoase, dinții devin cu trei până la opt nuanțe mai strălucitori după 1-2 ședințe la cabinet.

Motivele pentru care pacienții solicită tratamentul de albire dentară profesională sunt de natură cosmetică, pentru eliminarea petelor de pe dinți, sau deschiderea nuanței naturale a dinților.


Care sunt cauzele îngălbenirii dinților?

Cu siguranță, dinții mai albi nu exprimă sănătate orală optimă, de aceea, atunci când ne dorim un zâmbet mai estetic, trebuie să acordăm aceeași atenție și eventualelor probleme dentare pe care medicul dentist le poate identifica în cadrul consultației de specialitate.

Printre cauzele îngălbenirii dinților se numără:

●consumul regulat de băuturi și alimente colorate

●fumatul

●utilizarea anumitor medicamente, precum tetraciclina

●înaintarea în vârstă

●predispoziția genetică

●alte tratamente sau probleme dentare, precum scoaterea nervului

●dentina

În cazul pacienților care au deja anumite lucrări stomatologice, albirea profesională a dinților nu funcționează pe proteze dentare, coroane dentare, obturații sau fațete.


Există mai multe metode de albire a dinților în cabinet, iar medicul dentist îți poate oferi soluția potrivită după o primă consultație în care examinează structura dinților, nuanța naturală, problemele de estetică ce se doresc a fi corectate, starea gingiilor etc.

Soluția de albire este de obicei mult mai puternică decât kiturile de albire dentară ce pot fi utilizate independent acasă.

De asemenea, căldura, lumina sau laserul intensifică acțiunea substanței și accelerează procesul de albire dentară, rezultatele obținute fiind vizibile de la prima ședință. 

Care sunt etapele procedurii de albire a dinților în cabinet?

În etapa de pregătire, medicul dentist va:

●determina culoarea și nuanța dinților naturali dintr-un indicator de nuanță

●discuta cu tine despre nuanța de alb pe care tu ai dori-o, fără a garanta obținerea acesteia după prima ședință

●realiza o fotografie înainte de procedură pentru a compara rezultatul obținut

●aplica un strat protector peste gingii pentru a proteja gura și gingiile de gelul de albire

●aplica gelul de albire pe partea din față a dinților pentru a menține soluția pe suprafața dinților

●încălzi gelul pentru a-i stimula efectele cu ajutorul unei lămpi, sau a laserului dentar

●monitoriza evoluția procedurii pentru a se asigura că gelul nu a pătruns în zona țesuturilor moi


Tipuri de albire dentară profesională

  • Albire dentară cu laser

Pentru a vă albi dinții în mod sănătos, medicul dentist vă poate recomanda un anumit tip de tratament de albire dentară profesională. Pentru persoanele cu sensibilitate, sau care își doresc o albire care să le lumineze nuanța naturală a dinților, albirea dentară profesională cu laser poate fi o opțiune.

Gelul este aplicat pe fiecare dinte, în timp ce laserul generează căldură care îi sporește eficacitatea, ceea ce în cele din urmă accelerează procesul, ducând la rezultate rapide și vizibile de albire a nuanței inițiale a dinților naturali.

Tratamentul de albire profesională cu laser este non-invaziv, rezultatele sunt vizibile imediat, țesuturile moi sunt protejate, durată scurtă de tratament - o ședință poate dura între 45 și 60 de minute pe scaunul stomatologic, iar procedura este nedureroasă.

În clinica Dental Cod realizăm tratamentul de albire dentară profesională cu laserul Epic Biolase, recunoscut pentru eficiența sa.

  • Albire dentară cu lampa ZOOM

Albirea profesională a dinților cu lampa ZOOM  poate oferi pacientului dinți vizibil mai albi într-o singură ședință de tratament. Tipul de tratament de albire va fi recomandat de către medicul dentist în funcție de examinarea clinică prealabilă.

De altfel, acest tip de tratament este recunoscut pentru eficiența și rapiditatea rezultatelor. 

În funcție de gradul de decolorare a dinților, medicul dentist  poate aprecia dacă albirea dentară va ajuta la obținerea nuanței dorite, sau poate îndruma pacientul către un alt tratament de estetică dentară cu fațete, spre exemplu.

Dacă pacientul prezintă o îngălbenire severă a dinților, medicul dentist poate recomanda 2 ședințe, una de 45 de minute și cealaltă în funcție de rezultatele obținute la prima albire. După aplicarea gelului de albire pe dinți, medicul dentist va utiliza o lampă specială pentru a accelera albirea dinților. Lumina descompune peroxidul de hidrogen din gel pentru a scoate petele dentare și a albi dinții.

În plus, dacă ai dinți sensibili, nu înseamnă că nu poți încerca albirea dinților. Gelul de albire dentară utilizat cu lampa ZOOM este special creat pentru a nu irita dinții și gingiile.

Odată ce procedura de albire a dinților este finalizată, pacientul va primi recomandări despre cum să gestioneze orice durere reziduală și să mențină rezultatele obținute pe termen extins.

  • Albirea devitală / dinte

Acest tip de albire se realizează pe un dinte sau pe mai mulți dinți care nu mai au nerv, iar estetica naturală devine cenușie, vizibil diferențiată de culoarea celorlalți dinți.

  • Albirea dentară la domiciliu (2 gutiere + 1 seringă gel albire)

În clinica Dental Cod oferim posibilitatea pacienților de a urma un tratament de albire dentară la domiciliu, cu gutiere personalizate și 1 seringă cu gel de albire.


DE reținut! Unele metode de albire a dinților pot provoca efecte secundare neplăcute, în special sensibilitatea dinților și iritarea gingiilor. De aceea, recomandăm pacienților o vizită la medicul dentist pentru a discuta despre opțiunile de tratament potrivite chiar și atunci când vorbim despre albirea dentară.

 

Vrei un zâmbet mai alb în 45 de minute? completează formularul de mai jos pentru o programare: